Laporkan kebimbangan

Laporkan kebimbangan

Maklumat tentang cara melaporkan hasil laporan berunsur penghinaan, kebimbangan tentang harta intelek, atau kebimbangan lain tentang kandungan laman web.

Jika anda mempunyai kebimbangan mengenai URL tertentu atau maklumat lain yang terkandung dalam hasil carian, anda boleh laporan ini kepada Bing. Melaporkan kebimbangan tidak semestinya akan menyebabkan pengalihan keluar URL daripada hasil carian. Bing menghadkan pengalihan keluar hasil carian kepada set keadaan dan syarat terperinci untuk mengelak menyekat akses pengguna Bing ke maklumat yang relevan.

Nota

Bing tidak mengawal kandungan yang tapak web siarkan atay yang muncul dalam hasil carian Bing. Untuk memastikan kandungan dialih keluar daripada hasil carian, pilihan terbaik anda adalah menghubungi juruweb untuk tapak web yang menerbitkan kandungan itu dan meminta supaya kandungan itu dipadamkan atau dialih keluar. Walaupun Bing mengalih keluar URL dari hasil carian, ia akan terus wujud dan boleh ditemui dengan pergi terus ke alamat web sehingga juruweb mengalih keluar kandungan daripada tapak web mereka.

See more videos...