Cari dengan Bing untuk perniagaan

Cari dengan Bing untuk perniagaan

Cari tapak dan alatan, orang dan fail semasa anda mencari dengan Bing untuk perniagaan.

Jika anda telah mendaftar masuk ke mana-mana aplikasi Office 365 , anda akan didaftar masuk secara automatik ke Bing untuk perniagaan apabila anda pergi ke Bing.com. Dengan Bing untuk perniagaan, anda boleh mencari penanda buku untuk tapak dan alatan dalam, maklumat mengenai rakan kerja dan orang lain dalam organisasi anda, dan fail yang disimpan pada organisasi anda SharePoint dan OneDrive for Business.

Cari untuk tapak dan alatanexpando image

Pentadbir dan editor yang ditetapkan dalam organisasi anda mencipta dan menyiarkan penanda buku kepada tapak, alat dan sumber lain. Keputusan penanda buku termasuk penerangan tapak atau sumber bersama pautan dengannya. Organisasi selalunya mencipta penanda buku untuk carian ini: manfaat, HR, perjalanan, sokongan IT, tempah masa cuti. Tetapi, oleh kerana penanda buku ini diuruskan oleh organisasi anda, ia mungkin berbeza, dan carian sampel ini mungkin tidak mengembalikan keputusan.

 1. Pergi ke Bing.com dan daftar masuk ke akaun kerja atau sekolah anda, jika diperlukan.
 2. Dalam kotak carian, masukkan carian anda.
 3. Keputusan penanda buku Bing untuk perniagaan muncul di sebelah atas halaman keputusan atau sebelah atas lajur kanan. Keputusan web lain muncul di bawahnya. Keputusan ini tidak khusus kepada organisasi anda, ia adalah keputusan umum.
Carian untuk orangexpando image

Keputusan orang memberikan butiran mengenai individu dalam organisasi anda, termasuk nama, e-mel, jawatan atau peranan, dan lokasi pejabat mereka. Anda juga boleh:

 • Hubungi, e-mel atau mesej mereka menggunakan pautan yang tersedia
 • Lihat fail yang mereka kongsikan dengan anda baru-baru ini
 • Lihat carta organisasi mereka dan Outlook Kumpulan yang mereka sertai

Jenis maklumat yang anda akan lihat berbeza daripada keterangan ini. Pentadbir dalam organisasi anda menentukan kandungan yang wujud dalam keputusan Bing untuk perniagaan .

 1. Pergi ke Bing.com dan daftar masuk ke akaun kerja atau sekolah anda, jika diperlukan.
 2. Dalam kotak carian, taipkan nama orang yang ingin anda cari.

  Memasukkan nama pertama dan nama keluarga akan mengembalikan keputusan yang terbaik, tetapi jika anda hanya tahu sebahagian daripada nama mereka, Bing untuk perniagaan akan menunjukkan keputusan padanan terbaik dengan carian anda, jika mungkin, menawarkan untuk menunjukkan lebih banyak keputusan.

 3. Keputusan orang Bing untuk perniagaan muncul di sebelah atas halaman keputusan atau di sebelah atas lajur kanan. Keputusan web lain muncul di bawahnya. Keputusan ini tidak khusus kepada organisasi anda, ia adalah keputusan umum.

  Dalam beberapa kes, contohnya, apabila nama adalah carian web yang sangat biasa, keputusan orang tidak akan muncul secara automatik. Untuk melihatnya, dalam penjuru kanan sebelah atas halaman, pada menu Keputusan perniagaan , pilih Orang.

Carian untuk failexpando image

Carian fail termasuk nama dan lokasi fail dan boleh juga termasuk keratan ringkas kandungan dan siapa yang terakhir mengubahnya dan pada waktu bila. Anda boleh mencari fail yang disimpan dalam SharePoint dan OneDrive for Business, jenis fail yang disokong termasuk:

 • Word dokumen
 • Excel hamparan
 • PowerPoint pembentangan
 • Visio fail
 • PDFs
 • OneNote buku nota

Keputusan fail adalah disusun mengikut jenis:

 • Peribadi: fail yang anda cipta, ubah suai atau lihat baru-baru ini yang sepadan dengan carian anda
 • Semua keputusan: semua fail padanan daripada organisasi anda SharePoint dan OneDrive for Business yang anda diizinkan untuk lihat
 1. Pergi ke Bing.com dan daftar masuk ke akaun kerja atau sekolah anda, jika diperlukan.
 2. Dalam kotak carian, masukkan 'dokumen mengenai' dan istilah carian berkaitan.

  Contohnya, memasukkan 'dokumen mengenai kod cukai' dalam kotak carian akan mengembalikan sebarang fail yang telah dikongsi dengan anda yang berkenaan kod cukai.

 3. Anda juga boleh melihat keputusan fail dengan memasukkan carian berkaitan dan, dalam penjuru kanan sebelah atas halaman, pada menu Keputusan perniagaan , pilih Fail.
 4. Keputusan fail Bing untuk perniagaan muncul di sebelah atas halaman keputusan. Keputusan web lain muncul di bawahnya. Keputusan ini tidak khusus kepada organisasi anda, ia adalah keputusan umum.
Nota

Apabila anda mendaftar masuk ke Bing untuk perniagaan, beberapa ciri, seperti Minat Bing dan Ganjaran Microsoft , boleh bertindak dengan berbeza.

Topik Berkaitan

Daftar masuk ke Bing untuk perniagaan
Cara Bing untuk perniagaan memastikan keselamatan maklumat anda
Hantar maklum balas mengenai Bing untuk perniagaan

See more videos...